středa 18. června 2014 |

10 dní na západě - 9. den

 
     Po fantastické snídani sedáme na Barborku, abychom popojeli pár kilometrů k olympijskému stadionu v Garmisch-Partenkirchenu.


     Naším cílem není prohlídka stadionu, ale jeden z přírodních skvostů této oblasti - soutěska Partnachklamm. Ta vznikla vymíláním měkkého pískovcového podloží silným proudem potoku Partnach. Procházka o délce cca 3 km nám zabrala necelou hodinu.
 
 


 
 
     Jak Majka vtipně podotýká, rozhodně nic pro klaustrofobiky.
 
 
     Opouštíme Ga-Pa a po pohodové rychlostní komunikaci E533/2 směřujeme k B11, která nás přivádí k jezeru Walchensee.
 

 
     Úžasná "kroucenice" přes vrch Kesselberg nás dovádí k dalšímu krásnému jezeru Kochelsee.
 
 
     Obloha se začíná zatahovat a ve směru jízdy jsou temná mračna. Přichází mi i SMSka s odpolední výstrahou pro oblast Salzburska na silné bouřky s možností krup. Zatím se nám jede velice dobře, ale přeci jen. Neříká se, v nejlepším přestat? A završit výlet dvěma dny v dešti? Padá rozhodnutí. Zbytek Deutsche AlpenStrasse a oblast Berchtesgadenu si necháme na výlet k Orlímu hnízdu.
     Opouštíme plánovaný itinerář. Odbočujeme na Holzkirchen a zde najíždíme na dálnici. Začínáme vytvářet dálniční placku na pneumatice při více než tři sta kilometrech, které nás dělí od domova.
 
 


 
     Po cestě projíždíme několik přeháněk a největší bouřku přečkáváme u našich kamarádů u Plzně. Když se pak koukáme na záběry z meteoradaru, asi jsme zkrácením výletu udělali dobře. Nicméně, když GPSka ukazuje posledních 15 minut do cíle, napadá mě, že už jen čtvrt hodiny a končí další báječná motodovolená. Uteklo to strašně rychle.
     Po osmé večer parkujeme motorku v garáži. Po téměř třech tisících kilometrech jsme v pořádku doma. Viděli jsme toho opravdu hodně a poznali spoustu nových míst. Poklona určitě patří naší Barborce - BMW F800GS, která nás vozila po dálnicích, okreskách, horských průsmycích i šotolinových cestách bez jakéhokoliv zaváhání.
 
 

2 komentářů:

Ivan řekl(a)...

Budu se opakovat, ale super, super, super. Krásná cesta, krásné fotky a úžasné psaní. Až je škoda, že to končí, ale aspoň se můžu těšit na další až bude. A super, že vám to vyšlo a proběhlo v pohodě a bez komplikací a problémů. :-)

Dromedar800 řekl(a)...

Ivane, díky moc za podporu a držení palců. Výlet to byl parádní a uteklo to opravdu rychle. Uvidíme, co vymyslíme na příště.

Okomentovat