úterý 10. června 2014 |

10 dní na západě - 2. den

     Ráno jsme jak zbití. Nevyspali jsme se dobře. V noci bylo strašné horko a dusno. Snad to dnes bude lepší. Od rána je pod mrakem. Na déšť to zatím nevypadá. 
     Po skromné snídani nacvakáváme kufry na Barborku a vyrážíme do cca 30 km vzdáleného města Sinsheim, v kterém chceme navštívit jedno z největších technických muzeí v Evropě. Mezi vystavenými exponáty by měly být skvosty jako: Concorde, Tu-144, raketoplán Buran, ponorka a Blue Flame - nejrychlejší automobil světa. Součástí muzea je i moderní 3D kino. Bohužel nemáme moc času, a tak bereme prohlídku trošku zrychleně. I tak se do spousty exponátů podíváme a stihneme projít celý areál. Škoda je, že Buran, ponorka a pár dalších skvostů je přestěhováno do nedalekého Speyeru. Aspoň máme cíl nějakého dalšího výletu.







     Po prohlídce využíváme nabídky místního bistra a doplňujeme energii, kterou jsme spotřebovali šplháním po jednotlivých exponátech. 
     Kolem poledního se vydáváme dál. Dálniční přesun (doufám, že na dlouho poslední) k Baden-Badenu a odtud již úžasná vyhlídková cesta skrz Schwarzwald - silnice č. 500. Kdo má rád Šumavu, tak tady bude řičet blahem. Krásné silnice, parádní rozhledy a stále nahoru a dolů. To je prostě nádhera.


     Líbí se nám to tolik, že se na jedné zastávce rozhoduji zapnout kameru, a část naší cesty zachytit. Jaká to bude "část" jsem ani netušil. Dlouhé dohadování nad nastavením úhlu kamery dopadlo tak (výsledek jsme viděli až večer v penzionu), že máme natočených krásných 16  minut detailu silnice těsně před předním kolem. Jinak není vidět vůbec nic... Snad to bude zítra ve švýcarských průsmycích lepší :D.
     Po průjezdu obcí Triberg, která je celá zaplavena všemi možnými hodinami a hodinkami se neplánovaně zastavujeme u cedule: Nejvyšší německý vodopád. To by mohlo být pěkné. Čas máme, a tak vyrážíme. 4 EURa za osobu, 5 minut chůze a už jsme tady. Vodopád moc pěkný, ale díky kaskádovitosti jeho velikost moc nevynikne. Děláme pár fotek a rychle zpátky. Na motorce jsme po vzoru našich italských kolegů nechali úplně všechno.



     Následnou cestu do necelých 60 km vzdáleného místa ubytování u jezera Schluchsee nám místní stavitelé ještě zpestřili několika objížďkami. Naštěstí Němci umí využívat dopravního značení, a tak by i bez navigace nenastal žádný problém. A koneckonců i objížďková trasa byla nádherná.


     Domácí nás přivítali skvostnou večeří skládající se z výběru místních sýrů, uzenin a ovocných nápojů místní výroby. Lahodná krmě. 
     Barborka je pro dnešní noc uklizená v garáži (předpověď hrozí silnými nočními bouřemi) a my také brzy uléháme. Zítra nás čeká průjezd Švýcarskem až do rakouského Pfundsu, který se stane naší základnou pro několik následujících dnů.

1 komentářů:

Ivan řekl(a)...

Tedy jako návnada perfektní, tak ať vám vydrží počasí a vyhnou se vám bouřky (y)

Okomentovat