pondělí 5. května 2014 |

Slovinsko 2014 - Den 0 (5.5.2014)

     Den se pomalu překulil do své druhé poloviny. Slunce, od rána bojující s pozůstatky studené fronty, zahřívá vzduch na příjemných 15°C. Barborka obtěžkána třemi plnými kufry čeká připravena v garáži. Po té, co se několikrát vracím domů pro zapomenuté věci (nebyl bych to já, abych něco nenechal "viditelně" na stole, co vzápětí přehlédnu) sedáme na motorku. Už samotné nastupování naznačuje, že nuda rozhodně nebude. Majka vypadá na svém místě asi jako řidič tanku. Vepředu poklop (já) a kolem spousta železa (kufry). Aspoň mi holka nevypadne.
     První kilometry vedou na tradiční motorkářskou pumpu "U Zabitého" nedaleko Berouna. Barborce dáváme do hrbu a sami vybrakováváme zásoby šunkových Eifelů. Ještě dáváme kafe a s příjemnou obsluhou probíráme naše plány. O chvilku později mačkáme tlačítko startéru, klapne jednička a už si to míříme po dálnici na Zdice. Zde nudnou "highway" opouštíme a krásně vlnící se silnicí projíždíme Jincemi směrem na Příbram. Následuje odbočka na Sedlčany a zanedlouho už vjíždíme do oblasti České Sibiře. Teplota klesá postupně až k 9°C. Vzápětí najíždíme na nový úsek dálnice ve směru České Budějovice. Parádní stavba je znehodnocena nehotovým obchvatem Tábora. Dálnici opouštíme exitem 100 a nádhernou jihočeskou krajinou míříme přes Kardašovu Řečici do Jindřichova Hradce.


 Krásu přírody vnímáme všemi smysly. Jak by řekl básník - ve vzduchu je cítit jaro. Majka mává na koně s malým hříbětem klidně se pasoucích poblíž silnice. Mě zase zaujala dvojice vlaštovek lovících hmyz v nízkém průletu nad polem. Bohužel mám pocit, že moje helma je v likvidaci hmyzu mnohem úspěšnější. Přes plexi už skoro není pro samé mušky vidět.
     Po příjezdu do Jindřichova Hradce jedeme přímo k domluvenému ubytování. Penzion Kapitán můžeme vřele doporučit. Příjemné zázemí, možnost uschovat motorku před pohledy nenechavců a to vše za příznivou cenu. Co více si přát. 
     Majka si již chvíli stěžuje na začínající střevní problémy a je celá zkřehlá zimou. Chvilku se zahřívá pod dekou a pak ještě vyrážíme (společně s naší kamarádkou) na nějaké malé občerstvení do města. Zima je jí však stále a tak nezbývá, než vyrovnat účet a jít brzy spát, abychom načerpali síly na zítřejší den.



Dobrou noc.

0 komentářů:

Okomentovat