sobota 8. března 2014 |

Naše Barborka

     Ne, nebudu zde psát o narození dcery, novém štěněti nebo čemkoliv živém. Příběh, který se tímto okamžikem začíná psát je o jednom neživém stroji s dvěma koly - o jedné motorce, dvou lidech, kteří na ní jezdí, cestách, které spolu projeli a dobrodružstvích, která společně prožili.
 
     Je prosinec roku 2013. Ještě napůl spící zapínám počítač a při šálku kávy procházím nové emaily. Jeden okamžitě upoutává mojí pozornost. Jedna jediná věta, která je celým obsahem zprávy rázem odhazuje rozespalost do nenávratna. Srdce začíná bít rychleji, ruka svírajíc hrnek se třese radostí. Je to tady. Okamžik, který nám otvírá nekonečné možnosti mototuristiky. V emailu se píše: "Dobrý den, Vaše NOVÉ BMW F800GS je připraveno k vyzvednutí na prodejně."
     Těším se jak malý kluk. Po telefonu domlouvám detaily a odpoledne 11.12.2013 vyrážím do Prahy. Parkuji před prodejnou a už ji vidím. Naší BARBORKU (jak ji nazvala Majka - moje žena). Stojí tu krásná, nová, nablýskaná.
 

První setkání

     S nepopsatelným vnitřním chvěním, které zažívá každý motorkář, když si přebírá svůj stroj, motorku obcházím. Musím uznat, že jí ta bílá barva sluší.
 
Němci si s designem opravdu pohráli
     Po krátké instruktáži a nezbytném papírování přebírám klíčky a poprvé přehazuji nohu přes vysoké sedlo téhle štíhlé krásky. Kolena zapadají do prolisů atrapy nádrže (skutečná nádrž je pod sedlem) a pravačka tiskne startér. Tlumený zvuk linoucí se ze sériového výfuku bude při dlouhých cestách jistě více než vítán. Po chvilce zahřívání s tichým klapnutím zapadá jednička v převodovce a naše první jízda začíná. Byť jsem na různých kategoriích motorek najezdil několik desítek tisíc kilometrů, první cesta je první cesta a tak hlavně opatrně. Po nezbytné zastávce na první pumpě vyrážím po středočeských silničkách domů. Jedu "kochačku" a snažím se vnímat stroj všemi smysly. Jízda mě děsně baví. Myslím, že si budeme rozumět.
 
Naše Barborka
 

0 komentářů:

Okomentovat