neděle 6. dubna 2014 |

Prvních 1000 km

     Číslice na digitálním tachometru ukázala 1.000 km, tudíž nastal čas k návštěvě odborného servisu. Vydal jsem se proto do Prahy do sídla firmy INVELT na Stodůlkách. Příjemné prostředí, vstřícný přístup a profesionálně vykonaná práce. Co více si přát. Dokonce nám na Barborce i vyměnili spínač bočního stojánku v rámci svolávací akce firmy BMW. Po dvou hodinách bylo hotovo. Co s načatým dnem?
     Krátký výlet do Jindřichova Hradce vypadal jako dobrý cíl. Přeci jen je nutno motorku prověřit po servisu, ne? ☺   Cesta přes střední a jižní Čechy byla nádherná, a tak těch 150 km uteklo jako voda. Po příjezdu ke kamarádům a zaparkováním motorky jsme se vydali do místního "koktejl-baru". Můžu vřele doporučit. Drinky dobré, ceny přívětivé a to nejdůležitější - od 19h je šťastná hodinka ☺.
      Druhý den ráno jsme ještě navštívili místní kuriozitu - JINDŘICHOHRADECKÉ MÍSTNÍ DRÁHY.
 
 
     Společnost JHMD provozuje dvě větve "úzkokolejek" o rozchodu 760 mm. První vede z Jindřichova Hradce do stanice Obrataň, druhá trasa míří do Nové Bystřice. Společnost provozuje jak osobní, tak i nákladní dopravu. Specialitou jsou tradiční parní jízdy. V nabídce služeb pak můžeme najít i spoustu specialit od "přepadení vlaku ve stylu divokého západu", přes možnost ubytování na nádražích JHMD až třeba po zážitkové akce "strojvůdcem na zkoušku". Personál je vždy velmi vstřícný a jízdu ať motoráčkem nebo párou si člověk určitě užije. K tomu přispívá i nádherná krajina v okolí (zejména v úseku Jindřichův Hradec - Nová Bystřice). Společnost JHMD je důkazem, jak lze v ČR úspěšně provozovat soukromá železniční společnost. Jen tak dál.
 
 
 

0 komentářů:

Okomentovat